Grönområden och lekpark i nya kvarteret

Läs om tankarna bakom nya kvarteret

NyhetPublicerad 21 juni 2022

Är du nyfiken på tankarna bakom det nya kvarteret? Då kan du läsa arkitektens egna ord. De finns att ladda ner som pdf här på sajten.

I början av sin karriär ritade och byggde Aleksander Wolodarski den befintliga byggnaden på Torsgränd. Idag ser han både på byggnaden och området med nya ögon.

Vilka är de nya arkitektoniska idéerna?

– Hela avsnittet mellan Dalagatan och Torsgatan har en disparat bebyggelsestruktur som enligt min mening bryter på ett olyckligt sätt från Vasastadens mönster. Först och främst saknas kontinuitet i gatusystemet, men området är också svårtillgängligt på grund av topografin, särskilt genom sjukhusområdet. Entréer är osynliga och butiker saknas. Därför vill vi istället satsa på en ny övergripande urban struktur som garanterar trygga kommunikationer. Det kan bli början till något helt nytt inom Sabbatsberg, där Silverskopan 3 utgör avstampet till förnyelse av hela området.

Ladda ner arkitektens egna ord som pdf

Ta del av Aleksander Wolodarskis berättelse, se nedan, om sitt arbete med Nya Torsgränd.

Pdfen ger en inblick i hur det nya kvarteret kommer se ut samt värdefull information om tankarna bakom förnyelsen. Skriv ut och ta med dig till stranden i sommar!

Vi vill satsa på en ny övergripande urban struktur som garanterar trygga kommunikationer.

Aleksander Wolodarski